Met een webshop is het van belang dat je de producten die gekocht worden goed opstuurt. De klant verwacht een onbeschadigd product en hiervoor moet je als onderneming zorgen. Worden de producten verkeerd ingepakt? Er is dan een grote kans dat de producten beschadigd aankomen en je kunt zo veel klanten verliezen aan de concurrent. Het is daarom hoofdzaak dat de producten onbeschadigd bij de klanten aankomt. Hoe zorg je daarvoor? Pak alle producten die gekocht worden goed in, zodat deze geen speling hebben in de verpakking. Je hebt hiervoor opvulmateriaal nodig en je kunt hier pe foam goed voor gebruiken. In dit artikel gaan we het hebben over pe foam, maar ook andere soorten opvulmateriaal. Lees het daarom grondig door zodat je alles goed kunt inpakken voor de klant.

Wat is pe foam?

Pe foam is een hoogwaardig verpakkingsmateriaal en je kunt het ideaal gebruiken als opvulling. Er is namelijk in de doos veel speling met het product en je kunt dit door middel van pe foam goed opvullen. Het is een schuimfolie van 1 mm en beschermt eventueel kwetsbare materialen. Voor producten die veel geld waard zijn is pe foam een must voor het waarborgen van het product. Je kunt pe foam ook in 2 mm en 3 mm dikte kopen, mocht je niet zeker weten of 1 mm genoeg is. Pe foam is makkelijk vormbaar en je kunt hierdoor glaswerken goed inpakken met het schuimfolie. Je kunt ook pe foam gebruiken met noppenfolie en dit zorgt voor extra bescherming bij het product. De pe foam zorgt dan voor bescherming tegen krassen, terwijl het noppenfolie bescherming biedt tegen zware schokken en stoten.

Isolatie

Naast opvulmateriaal is pe foam geschikt voor veel andere doeleinden. Je kunt het namelijk gebruiken als isolatie onder de vloer. Pe foam is ideaal om als ondergrond te gebruiken voor hout laminaat en dit komt doordat het waterdicht is. Dit is natuurlijk ook een handige eigenschap voor de bescherming van producten. Je kunt pe foam in een grote rol bestellen en je kunt zo zelf bepalen hoeveel je gebruikt. Snijd het stuk af wat je nodig hebt voor het inpakken  en gebruik de rest voor isolatie.

Pin It on Pinterest