Bij de inrichting van een kantoor is het belangrijk om met allerlei zaken rekening te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er sprake is van een comfortabele werkomgeving. Daarbij is snel een associatie te maken met ergonomisch kantoormeubilair, maar er zijn nog meer zaken die bijdragen aan het comfort. Denk maar aan het comfort dat een vloer met zich meebrengt. Wat dat betreft zijn er zeer geschikt en minder geschikte vloeren voor op kantoor beschikbaar. Een epoxyvloer is wat dat betreft minder geschikt en een polyurethaan gietvloer is zeer geschikt als kantoorvloer.

Zeer geschikt: PU gietvloer

Een PU gietvloer is een zeer geschikte vloer voor kantoren. Het is een vloer die aan vele eisen voldoet, zoals op het gebied van comfort, uitstraling en gemak. Een PU gietvloer is slijtvast en is bovendien comfortabel door de licht elastische bestanddelen. Dat maakt het fijn om op te lopen en op te staan. Verder zijn PU gietvloeren volledig naadloos en hierdoor is er op kantoor sprake van een ruimtelijk effect. Ook zijn deze vloeren in elke gewenste kleur te plaatsen en is er bijvoorbeeld onderscheid te maken met de toepassing van verschillende kleuren op meerdere verdiepingen. Als extra voordeel geldt dat PU gietvloeren als kantoorvloeren gemakkelijk zijn schoon te maken.

Minder geschikt: epoxyvloer

Waarom een epoxyvloer dan minder geschikt is om toe te passen in een kantoor? Dat heeft alles te maken met de hardheid van deze vloer. Daarom is het ook een vloer die wel perfect is voor een industriële setting of voor een parkeergarage onder een kantorencomplex. Overigens hebben epoxyvloeren en PU gietvloeren wat dat betreft wel overeenkomsten als het om bepaalde eigenschappen gaat. Bijvoorbeeld om het slijtvaste karakter net als om de veelheid aan kleurtinten, maar dus niet op het gebied van comfort.

Pin It on Pinterest