In deze blog gaan we jou vertellen hoe je sneller en veiliger kunt werken binnen een bedrijf of als zzp’er. Het is erg belangrijk dat je een cursus doet waarbij het aan jou duidelijk wordt gemaakt wat de verschillende moderne veiligheidsrichtlijnen zijn waaraan je zou moeten voldoen. Een dergelijke cursus, een VCA cursus waar je een VCA certificaat van krijgt, is niet verplicht, maar is wel erg handig omdat je zo gemakkelijk kunt aantonen dat je alles weet van de moderne richtlijnen die voor de veiligheid opgesteld zijn. Lees er meer over in deze blog. 

Waarom een VCA-cursus?

Doordat jij of je medewerkers via een goede methode werken, zal het werk sneller gebeuren en ook veiliger, er is immers over nagedacht. Heel veel zaken die op een goede manier gedaan worden met oog op de veiligheid zijn gebaseerd op de verschillende richtlijnen die vanuit de wet opgetekend zijn. 

Heb jij het gevoel dat jij nog niet genoeg weet over de verschillende richtlijnen, dan is het raadzaam om een VCA cursus te volgen.Tijdens deze cursus leer je hoe je bijvoorbeeld met gevaarlijke stoffen om moet gaan en hoe je machines dient te bedienen. Natuurlijk moet het allemaal wel relevant zijn voor het werk wat je doet, maar daar is dus ook de VCA cursus heel flexibel in. Wanneer jij, of je collega de cursus gedaan heeft, dan kan jij / hij of zij ook de rest van de medewerkers instrueren. Dan krijg je dus een sneeuwbaleffect van veiligheidsbevordering over de werkvloer heen. 

Hoelang heb je plezier van het certificaat?

Je kunt 10 jaar lang genieten van je vca certificaat. Daarna is het tijd om een nieuwe cursus te doen om het certificaat te vernieuwen. Het is goed dat deze regeling bestaat omdat er in tien jaar tijd best wel het een en ander kan veranderen als het gaat over de veiligheidsregels. Dit heeft natuurlijk te maken met voortschrijdend inzicht en innovatie op het gebied van veiligheid op de werkvloer. 

Wil je meer lezen over zakendoen en business in Nederland, dan is het leuk om de andere blogs op onze site ook even te lezen, want via deze gaan we je natuurlijk op de hoogte houden van trends, innovatie en nieuws. 

Pin It on Pinterest