Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de mogelijkheden die er in de markt te vinden zijn. In deze tekst willen we graag met jou doornemen waarom het erg handig is om een bv op te richten. Je kunt je niet voorstellen wellicht hoeveel voordelen je kan hebben bij deze constructie. Na het lezen van deze blog weet je er meer over. Lees ook de andere teksten op onze site als je deze blog uitgelezen hebt, daar vind je ook veel bruikbare informatie in als ondernemer. 

Voordelen van een bv

Wanneer jij een bedrijf hebt dat aanzienlijk gegroeid is en je een behoorlijke winst maakt dan is het zeer rendabel om bv op te richten. Dit is het geval omdat je dan op dat moment belasting over je winst kan gaan betalen en niet over de inkomsten en dat is rendabeler vanaf een bepaald bedrag. We raden je aan om dit met https://www.standaardbv.nl/ te bespreken, ze weten precies wat voor jouw situatie handig is. 

Daarnaast is het zo dat je privé vermogen en je zakelijk vermogen uit elkaar gehaald worden bij een bv. Dit is anders dan bij een eenmanszaak waar er geen scheiding tussen de twee mogelijk is. 

Holding

Met een bv is het ook mogelijk om een holdingstructuur op te richten. Op deze manier hang je meerde bv´s onder een holding (hoofdbv). Dat maakt het gemakkelijk is om geld in de hoofdbv te zetten. Dat staat dan veilig. Wanneer een bv omvalt, dan staat het geld veilig in de holding. Je werkt als het ware met de bv´s, daar neem je dan de risico´s mee. 

Dit is dus ook een scheiding van diverse vermogens om je te beschermen tegen ondernemersrisico´s. 

Door gebruik te maken van bv´s en holdings komt je bedrijf er ook een stuk professioneler uit te zien. Dus overweeg zeker een bv op te richten wanneer je bedrijf daar aan toe is. Neem contact op met de genoemde website en laat je verder informeren.

Pin It on Pinterest