We nemen graag met je door wat de voordelen van digitalisatie voor jouw business kunnen zijn. Er zijn er best wel een aantal. Wij willen je graag inspireren. In deze blog met de informatie over de digitalisatie van archieven kom je meer te weten over dit fenomeen. Er zitten gewoon veel voordelen aan de digitalisatie van analoge gegevens. Lees snel verder in deze blog en doe je voordeel met de tips die we je geven.

Veiligheid van gegevens 

Het is bijzonder prettig om te weten dat wanneer je analoge gegevens laat digitaliseren, deze een stuk veiliger zijn dan wanneer je alleen een analoog archief zou hebben. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig: Wanneer jij verschillende media hebt die analoog zijn en die je wilt ze laten digitaliseren, dan kun je de gegevens sturen naar https://www.karmac-digitaliseert.nl/.

Dit is een bedrijf dat zich totaal gericht heeft op het professioneel digitaliseren van tal van media. Denk daarbij aan film, VHS, microfilm, A4 documenten en drukwerk. Natuurlijk is deze lijst nog veel langer, maar wij denken dat je zo wel een duidelijke indicatie hebt. Door de digitalisatie van een analoog archief heb je een back-up van dit archief.

Digitalisatieprojecten

Niet alleen is het zo dat analoge archieven gedigitaliseerd worden, ook complete bibliotheken met alle belangrijke literaire werken van de wereld zijn de laatste jaren door grote bedrijven, waaronder Google, gedigitaliseerd. De uitdaging voor onze tijd is dan ook om te zorgen dat al deze informatie en culturele schatten toegankelijk blijven voor het grote publiek en dat ze niet achter de deuren van een groot bedrijf verdwijnen en alleen toegankelijk worden voor mensen met een dikke portemonnee. Het is altijd goed om als bedrijf ook een analoog archief bij te houden omdat het ook goed is om onafhankelijk te zijn van digitale technologie, want deze werk natuurlijk op stroom en als deze uitvalt, is het wel goed om de meest essentiĆ«le zaken toegankelijk te hebben. Dus wij pleiten eigenlijk voor een hybride archief. In de praktijk zie je dat ondernemers deze werkmethode vaak hanteren. 

Pin It on Pinterest