Vele bedrijven laten jaarlijks diverse producten en diensten registreren onder een bepaalde merknaam. Dit doen ze natuurlijk niet omdat het allemaal zo leuk staat. Sterker nog, het is bittere noodzaak om je diensten en producten te laten registreren om zo juridisch beschermd te zijn tegen piraterij. We willen in deze tekst een aantal zaken met je doornemen die spelen rond het merkenrecht, zoals dat valt onder het intellectuele eigendomsrecht. Een merknaam registreren is dus erg slim.

Voordelen registratie van een merknaam 

Een product of dienst moet goed geregistreerd staan om beschermd te zijn tegen kwaadwillende concurrenten die je product overnemen en ook gaan produceren, zodat ze op deze manier niet de ontwikkelingskosten hoeven te betalen die jij wel hebt betaald voor je product. Het traject van de conceptontwikkeling na het uiteindelijke in de markt zetten van een product of dienst gaat behoorlijk wat tijd kosten en tijd is geld zoals we weten in de zakelijke wereld. Er zijn een aantal voordelen verbonden met het registreren van een merknaam, denkt aan de volgende voordelen: 

  • Concurrenten kunnen niet zomaar een product maken dat superveel lijkt op jouw product.
  • Omdat jij je product kunt beschermen en ook de kwaliteit ervan kan waarborgen zal je bedrijf geen imagoschade oplopen door dat andere partijen het product ook gaan maken en misschien wel op een veel minder goede manier.
  • Het is mogelijk om je product in verschillende landen te laten beschermen. Zo is het mogelijk een registratie voor je product of dienst te doen in Nederland, de Benelux, Europa of voor de hele wereld. Ook in deze gebieden mogen andere producenten dan niet zomaar je product namaken of iets maken dat er zoveel op lijkt dat er verwarring zou kunnen ontstaan.
  • Het is natuurlijk wel erg belangrijk dat uiteindelijk dan je product ook wel zo origineel is dat het geregistreerd kan worden als zijnde een origineel product dat door jou vervaardigd is.
  • Dit zijn zo enkele voordelen die komen met het registreren van een merknaam.

Conclusie 

Wanneer je het groot wil aanpakken en bijvoorbeeld zorgen dat producten ook daadwerkelijk jouw producten blijven en dat niet iemand anders ermee aan de haal gaat, dan is het heel erg belangrijk dat je een merknaam laten registreren. Bij intellectueeleigendom.nl kunnen ze er alles over vertellen.

Bedankt voor het lezen van deze blog en wanneer je nog niet uitgelezen bent, lees dan ook nog even onze andere blogs die te vinden zijn op deze site.

Pin It on Pinterest