De schade die een persoon oploopt na een ongeval op werk noemen we letselschade. Dit kan zowel lichamelijk als mentale schade zijn of beide. De medische kosten die nodig zijn om te herstellen kunnen hoog oplopen. Soms tot in de tientallen duizenden euro’s. Wie gaat dit betalen? Een van de belangrijkste aspecten om dit te bepalen is de aansprakelijkheid. Dit hangt sterk af wie de directe of indirecte veroorzaker is van het ongeluk.

Sprake van letselschade

Een ongeluk kan zich in een kleine hoek verschuilen. Wanneer je letselschade oploopt dan komen er vaak medische kosten bij kijken. Dit kan bestaan uit het plaatsen van verband tot therapie om de schrik van het ongeluk te boven te komen. Zowel fysieke als mentale schade vallen onder letselschade. Is er sprake van letselschade? Dan is het zaak om de medische hulp te krijgen die je nodig hebt. Vervolgens moet er bepaald worden wie aansprakelijk is voor het veroorzaken van de letselschade.

Aansprakelijkheid bepalen

Het bepalen van de aansprakelijkheid is in geval van letselschade heel belangrijk. Op deze manier kan je de kosten na een ongeluk verhalen op de partij die verantwoordelijk is voor het veroorzaken. De aansprakelijkgestelde partij kan dan van jou een aansprakelijkheidsbrief ontvangen waarin de opgelopen schade wordt benoemd en welke kosten hierbij komen kijken. Het kan zomaar zijn dat de partij die verantwoordelijk is voor het ongeluk niet meewerkt of ontkent aansprakelijk te zijn. In dit geval kan je juridische hulp inschakelen om deze partij alsnog via een rechter aansprakelijk te stellen.

Hulp bij letselschade claimen

Een ongeluk kan zodanig impact hebben dat het begrijpelijk is dat je niet altijd in staat bent om zelf bezig te zijn met het aansprakelijk stellen van de schuldige partij. Denk maar aan een situatie waarin je lang moet herstellen. In dit geval zijn er veel letselschadespecialisten die je bij kunnen staan. Zoals de ervaren specialisten van Ridder Letselschade. Ze staan je bij in je situatie en kunnen veel zaken omtrent het claimen van letselschade uit handen nemen.

Pin It on Pinterest