Waarom is een bv voordelig?

In deze tekst willen we graag met je doornemen waarom het erg voordelig is om een bv op te richten. Laat je inspireren.

Een bv oprichten is dan zeker een goede optie.

In Nederland hebben we veel ondernemers en daar zijn we natuurlijk met z’n allen erg trots op. Jaarlijks komen er nieuwe ondernemers bij en voor hen is het dan steeds de vraag wat te doen: een bv oprichten of niet? Wij willen in deze tekst graag meer vertellen over hoe voordelig het is om een bv op te richten zodat je weet waar je voor kiest. Lees er meer over en laat je inspireren.

De voordelen van een bv

Wanneer je een eenmanszaak hebt, is het privévermogen hetzelfde als het zakelijk vermogen. Er is dus geen scheiding aangebracht tussen de twee. Bij een bv is dit anders. Daar is dus wel een scheiding tussen privévermogen en zakelijk vermogen en dit biedt de nodige bescherming aan de ondernemer. Dit is dus een van de redenen waarom het oprichten van een bv erg rendabel is.
Daarnaast betaal je belasting over de winst en niet over de omzet. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk. Wanneer je een bv opgericht hebt, is het mogelijk om aandelen uitgeven, gemakkelijk verschillende bestuurlijke rollen officieel te scheiden en onderdelen van het bedrijf eventueel te verkopen.

Holding oprichten

Wanneer je een bv hebt en meerdere bedrijven wilt oprichten die ook allemaal een bv zijn, dan is het mogelijk om een holding op te richten. In principe is dit een soort van moederbv waaronder allerlei andere werkbv’s hangen. In de moederbv zet je alle waardevolle spullen en vastgoed, zodat wanneer een werkbv van jou failliet zou gaan, deze waardevolle zaken als panden, geld en auto’s niet mee het faillissement ingetrokken worden.
Met het oprichten van een holding zie je dat er meer bescherming komt voor de ondernemer. De holding is als het ware de veilige plek waar je al je waardevolle zaken van het bedrijf in kunt zetten, met een holding onderneem je niet en je neemt er zo ook geen risico mee.
Op onze site nemen we graag meer leuke informatie met je door die te maken heeft met zaken doen in nederland. We raden je dan ook zeker aan om de andere publicaties op onze site te lezen.

Pin It on Pinterest